www.villan-to.hu
+3630/326-2815
villan.to.csongrad@gmail.com
: menü : turizmus


Tisza-Köröszugi gyalogtúra útvonal: 26,7 kilométer hosszú túrautat a Körös, a Tisza és a Mámai-Holt-Tisza mellett alakították ki, amely érinti többek között a csongrádi fahidat, és az ellésparti monostort is. Az útvonal mentén 1 kiinduló állomást és 6 fedett pihenőhelyet állítottak fel, illetve 14 tájékoztató táblát helyeztek el. A mámai holtág mellett 2 hektáros területen táborhelyet, egy 12 méter magas kilátótornyot, mellette pedig egy 50 négyzetméteres szociális blokkot építettek.
Bővebben: http://www.csongrad.hu/page/turizmus/turaajanlat/tisza-koeroeszugi-gyalogtura-utvonal

Körös Torok: Alacsony nyári vízálláskor lapos tengerpartokra emlékeztető homokfövény fogadja az ide látogatókat. A Tisza bal partján és a Körös jobb partján kezdődik a helyileg védett Csongrád Nagyréti Természetvédelmi Terület. A Körös-torkolata minden évszakban csodálatos panorámával fogadja az ide érkezőket.
Bővebben: http://www.csongrad.hu/page/turizmus/latnivalok/koeroes-torok

Belváros: Csongrád legrégebbi városrésze a Tisza délnyugatról keletre kanyarodó ágában található. A folyó és a Bökény nevű településrész egykori mocsaras, nádas területe védelmet nyújtott az itt lakóknak. Azonban a település fejlődésének irányát is megszabta, hiszen csak nyugat felé terjeszkedhetett tovább. A város központja is áthelyeződött. A Belsőváros elnevezés utal a központhoz viszonyított elhelyezkedésére.
Bővebben: http://www.csongrad.hu/page/turizmus/latnivalok/belvaros

Ellés Monostor: Csongrádtól ÉNY-ra, a Tisza túloldalán, a pontonhídtól kb. 3 kilométerre
A Bor-Kalán nemzetség monostora a XI. századtól a XVI. század közepéig állt fenn. Az első írásos emlék róla 1306-ból származik. Értékes régészeti lelőhely, de nem épült ki, mint idegenforgalmi nevezetesség.
Bővebben: http://www.csongrad.hu/page/turizmus/latnivalok/elles-monostor